top of page

Smaksfestivalen i Elverum!

Oppstart: 13. nov 2015!

Som nylig hjemflyttet elverumsing, - med stor smaksinteresse og god kunnskap om mat og drikke, så var det kanskje naturlig at det ble slik?

Jeg mente i hvert fall at Elverum og Innlandet trengte større fokus på vår egen mat- og drikkekultur, og at det var behov for mer kunnskap innen øl, vin og brennevin – og dette i kombinasjon med mat.

I utgangspunktet var planen en ren vinfestival, men med tanke på videreutviklingen er jeg glad for at valget falt på Smaksfestivalen. Det er helt klart et mye bedre konsept, med tanke på vår kulturhistorie og at regionen har sterke lokale merkevarer innen både øl og brennevin.

Det lokale engasjementet for god mat og godt drikke er stort, og festivalen har virkelig truffet både smaksløkene og interessen hos egne innbyggere. Tilreisende «smaksturister» gjør at det også er i ferd med å bli et bidrag til god omdømmebygging for Elverum. Det blir stadig mer fokus på hva vi spiser og drikker – og gjennom disse to dagene settes virkelig byen på «mat & drikke-kartet».

Bredden og mangfoldet i programmet vil gi unike smaksopplevelser for alle som deltar, og det skal alltid være fokus på kunnskap og faglig utbytte - i tillegg til nytelse i herlig samspill med mat og drikke!

Ledende produsenter og importører av alle slag gjør denne festivalen mulig!                                    

Tusen takk til alle som bidrar, og som alle er en del av mitt sterke og smakfulle nettverk! Og sist, men ikke minst – tusen takk til dere lokale bedrifter som deltar, og som viser glede, samarbeid og godt vertskap!

Det er mange i bransjen som jobber for at akkurat DU skal få en god opplevelse!

 

Velkommen til festival – og velkommen til to dager med magiske smaksøyeblikk!

 

Ingvild Haugbråten

Festivalsjef og sommelier

24 Bordeaux-aften.jpg
bottom of page